Succesvolle Kunstschouw

28 juni 2017

Van 17 tot en met 25 juni deed ik mee met de Kunstschouw in Zeeland. In negen dagen bezochten meer dan 3000 bezoekers De Drie Wilgen in Ellemeet. Op deze prachtige locatie van de Kunstschouw schitterden de Dansende Dames in de volle zon. Ze kregen veel bekijks, ik ontving lovende woorden. Het was een geslaagde primeur van groot werk in goed gezelschap.

Officieel praatje
Na een lange voorbereidingstijd was het op vrijdag 16 juni dan eindelijk zover: de start van de Kunstschouw 2017. In het mooie kerkje van Burgh Haamstede werd de tentoonstelling officieel geopend. Ik was ietwat verlaat want meende dat de opening in Noordwelle was. Het ‘praatje’ zoals kunstenares Iris Le Rütte het zelf noemde had ik helaas gemist maar gelukkig mailde ze het me later. In haar praatje ging ze in op het belang van kunst en de waarde ervan voor de samenleving. Een wereld zonder kunst is ondenkbaar. Tijdens de feestelijke borrel erna en de dagen erop werd er nog flink over nagepraat.

Kunst manifesteert zich
Dat napraten deden we in de schaduw onder de bomen of in de mooie grote schuur waar het lekker koel bleef. Want het was tropisch warm. Bezoekers lieten zich gelukkig niet afschrikken door de hitte. Ze kwamen in grote getale naar onze mooie locatie: de Drie Wilgen, een prachtige boerderij en Rijksmonument. Kunstenaar Jan Ketelaar trok met zijn grote werk als de ‘staat van Nederland’ en het beeld met de drie vissen veel publiek. Vervolgens liep men bij de brug tegen de grote wachters van kunstenares Marijke in den Bosch op. In de tuin naast de boerderij stonden onder andere mijn beelden. Met de catalogus in de hand waarin ik prominent werd genoemd hoorde ik sommigen enthousiast roepen: ‘Kijk, daar zijn de Dansende Dames!’

Meet & greet
Vanonder een boom sloeg ik alle reacties gaande. Als mensen geïnteresseerd bleven staan, liep ik naar ze toe. Voor een gesprekje en om de reacties te horen op mijn nieuwe werk. Ik ontving lovende woorden. Men vindt de beelden ‘origineel’, ‘uniek’, ‘prachtig’ en ‘hier word ik blij van’. Ik heb leuke contacten gelegd met mensen binnen en buiten de kunstwereld. Er was ook een paar geïnteresseerde kopers. Het Kunstmaal was een gezellige afsluiting van een geslaagde Kunstschouw.

Succesvol debuut
Met de sculpturen van de Dansende Dames heb ik mijzelf met mijn kunstproject ‘Dansende Dames’ goed op de kaart gezet. Ik dank de Kunstschouw voor het vertrouwen en de mogelijkheid die ze me boden de beelden tentoon te stellen. Ik dank alle donateurs voor hun support. Zij hebben deze mooie tentoonstelling mogelijk gemaakt. Verder dank ik voordekunst.nl en het VSB Fonds voor hun bijdrage.

On tour
De Kunstschouw smaakt naar meer. Ik wil de grote sculpturen ook graag op andere plekken tentoonstellen. In beeldentuinen en festivals bijvoorbeeld of andere kunstmanifestaties. De drie grote beelden van cortenstaal zijn nu ook te koop. Voor meer informatie kun je me bellen via 06 17 23 23 90.

Zie ook mijn Facebookpagina voor een uitgebreid beeldverslag.

Blog van Zus van Zand: Succesvolle Kunstschouw

Blog van Zus van Zand: Succesvolle Kunstschouw

Blog van Zus van Zand: Succesvolle Kunstschouw

Blog van Zus van Zand: Succesvolle Kunstschouw

Blog van Zus van Zand: Succesvolle Kunstschouw

Blog van Zus van Zand: Succesvolle Kunstschouw