Over Zus van Zand

Beeldend kunstenaar

Zus van Zand studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. De daar opgedane kennis en ervaring neemt ze mee in haar werk. De kunstenares is gefascineerd door het lijnenspel. Hoe laat een levend, een bewegend model zich vangen. In haar zoektocht om haar model met een paar lijnen treffen, tekent Zus van Zand geregeld naar model.

Haar modelstudies vormen een grote inspiratiebron voor het maken van ruimtelijk werk. De kunstenares selecteert een daarvoor geschikte studie en vertaalt die naar een digitaal ontwerp. Aan de hand van een werktekening op ware grootte buigt en last ze vervolgens het prototype. Zo vangt ze een levend model in 2D en brengt Zus van Zand het model weer tot leven door het in de ruimte te plaatsen. Haar POSES zijn typerend voor haar werk.

Zelfportretten Zus van Zand


Zus van Zand is aangesloten bij de Beroeps Organisatie Kunstenaars(BOK) en maakt gebruik van de service die het BOKNET biedt waaronder contracten en overenkomsten. Zie hun website voor meer informatie.

Ik ben een tekenaar die last.

Zus van Zand
Maak kennis met Zus van Zand en haar werk en maak een afspraak via 06 17 23 23 90.